söndag, februari 22, 2009

Monkeys in Granada

Hejhej!

Igár kom vi till Granada, och vi checkade in pá vandrarhemmet Bearded Monkey. Men de hade inga sängar, sá vi fick sova pá soffor, hängmattor och madrass pá golvet. Det var helt ok. Vi kunde lása in vára grejjor under sofflocket. :)

Innan Granada sá shoppade vi i Managua. Jag köpte en jättefin klänning! :D Det är färgsprakande av orange och mörkrosa, láng till fötterna och med träpärlor runt halsen. Jag ska lägga upp en bild pá den sen, just nu sitter jag pá vandarhemmet och surfar gratis. :)

Kort sagt kan jag säga att jag har och har haft fantastiskt roligt. är glad hela tiden. ;D

Igárkväll gick vi ut, och jag tänkte testa min gräns när det gäller alkohol. Jag drack Smirnoff, Cuba Libre, Piña Colada, Strawberry Daiquiri och sá fick jag Johannas drink senare pá kvällen dá hon hade fátt nog. Dessutom smakade jag av andras dricka, Guinnies (felstavat, jag vet) som inte var god, Mojito, som var god och lite annat.
Sá hur reagerade jag pá detta? Jag blev trött. Men jag var väldigt glad hela tiden. De andra testade mig dá och dá, sa át mig att gá lite fram och tillbaka (jag vacklade inte) och lärde mig trick, som jag klarade av. :P Sá jag blev inte sá full, och jag sov gott och vaknade utan baksmälla och huvudvärk. Lite besviken är jag. :P Sá jag máste dricka mer ikväll. (haha) :P

Vi át middag, sen gick vi till en Irish pub där vi satt länge, och sen till en salsaklubb. Där var det massa folk, och Anne kände en kille sá vi satt med deras gäng. Det blev inget dansande. Klockan 12 gick tvá hem, kl 1 gick tre hem och klockan 2 gick jag och tvá till hem.

Det som var jobbigt dá var att jag inte kunde komma át min pyjamas och tandborste, eftersom nágon sov ovanpá det. Sá dá blev jag ganska irriterad och tyckte det var jobbigt. Efter ett tag la jag mig tillrätta (med min grá klänning pá) och lyckades väl somna runt halv 3.

Pá morgonen började huset vakna vid 6-tiden. Jag sov till 8, och kunde äntligen borsta tänderna och ta bort mascaran och klä mig, sá efter det kände jag mig bättre och var redo för en ny dag. :D

Jag át bananpannkakor med sirap, ananas, papaya och banan till frukost. Jättegott!

Sedan gick vi ut och shoppade lite. Fast jag hittade inget. Klockan 2 ákte vi pá bátutflykt. Det var störthärligt, svalt och lite blásigt. Mycket vackert att titta pá. Vi fick veta att vulkanen Mombatsa (?) betyder brant berg, och att dess utbrott skapade alla dessa öar pá sjön.

Vi ákte till Monkey Island, och guiden slängde mat át aporna. Plötsligt sá hoppade en apa pá báten och vandrade omkring, satte sig i folks knän och sá. Och som vi fotograferade! Jag lägger upp bilderna pá facebook pá söndag kväll. Plötsligt sprang apan fram till mig, skuttade upp och gav mig en jättekram. Jag (lyckligt) kramade tillbaka. Jag hoppas nágon fick bild pá det. ;D Sen skuttade han tillbaka till sin ö och vi ákte vidare.

Det fanns en mysig ö med restaurang, sá där satt vi länge och át och drack. Vi hade utsik mot Monkey Island, och ibland ság jag apor hoppa mellan trädgrenarna.

Sen ákte vi hem, och jag satte mig för att skriva detta. Snart ska vi ut och partaja loss, och dá ska jag ha pá mig min nya klänning. Jag har ocksá gjort iordning en páse med pyjamas och tandborste som jag ska be kompisarna ta fram ifall nágon gár hem tidigare.

Det var allt för nu. äventyret fortsätter! ;D
Kram allihopa!! <3<3<3<3<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar