torsdag, februari 12, 2009

Snäckor...

Jag och Johanna gick till skolan, till Casa Protocolo som ligger inne i stan. Vi hade grammatiklektion i den extremt luftkonditionerade klassrummet, och inte nog med att det blir kallt och blåsigt, den bråkar mycket också, det blir svårt att höra. Som tur är har jag min hörselutrustning, men efter fem minuter så tog batteriet slut, vilket var märkligt för jag laddade den dagen innan!! Så jag fick koncentrera mig mycket. Men det var mest repetition av sådant jag redan kunde, som betoning på ord och sådant. Vid ett tillfälle så frågade jag om jag fick inflika med en bra regel som jag hade lärt mig. Visst, och så lånade jag whitebordtavlan. Då förstod de andra eleverna också bättre. :D Kanske jag skulle stå och lära ut istället :P haha. Nä, men det blir nog mera avancerat snart. :)

När lektionen var slut tog vi bussen till stranden och åt lunch. Sedan hade jag fritid fram till klockan 15, så jag badade i havet. Och så frågade några tjejer om jag ville promenera bort längs med stranden och titta på klipporna. "Ja" svarade jag såklart, det är roligare om man är med på allt. :D Det var pedagogiktjejerna från förrgår kväll som jag åt middag med, Anniken, Henriette, Kristine og Camille. Vi gick till ena änden av stranden, sen vände vi och gick bort till den andra änden, en promenad på typ 30 minuter. Vi gick och gick, jag och Anniken samlade på snäckor och pratade. Vi skulle kolla på surfskolan, men vi hittade den inte, så vi vände och gick tillbaka (ännu en halvtimme). Jag fick veta sedan att surfskolan låg ytterligare en kvart bort.
Vi kom tillbaka och jag köpte kallt vatten. Jag hade händerna fulla av snäckor. En var speciellt fin, stor, vit och tjock, "som såpe" tyckte de andra. På kvällen gjorde jag ett halsband av det. :)

Sen duschade jag bort mestadelen av sanden, och så vilade jag lite innan lektionen började. Jag har tyvärr blivit rödbränd idag, eftersom jag hade badat och sen promenerat länge i solen utan att ha smörjt in mig igen. :/ Imorgon får jag sitta i skuggan...

Lektionen var spanska med Sobeyda, och vi pratade om ett verk som hette Güegüense (eller nåt) och vad den handlade om. Jag förstod väldigt lite. :/ Imorgon bitti ska jag plugga lite på det, se till att förstå.

Sen tog vi bussen hem. Jag pluggade lite, hade velat duscha men vattnet var slut. Klockan halv 8 gick jag, Johanna, Hilde och Anne ut och åt middag. Sedan kom också Lene. Det var trevligt att vara så få, då kunde jag se och höra alla runt bordet (nåja, ganska svårt var det, det var hög musik). Plötsligt så störtade Johanna upp, hon såg en guatemalansk kompis som hon hade rest lite med ett tag. Det visade sig också att det var han som hade flätat in en fin tråd i Annes hår. Vilket sammansträffande! Vi satt och pratade och åt, Hilde köpte en hängmatta av en gatuförsäljare och jag var trött. Det tog en timme innan vår mat kom. När jag ätit upp så ville jag hem, och Hilde också. Vi gick inom Casa Iguana för att hon skulle hämta sin tvätt, och där pratade vi lite med fler kompisar. På väg hem mötte vi ped-tjejerna (som jag hade promenerat på stranden med) och de tyckte mitt snäckhalsband var fint. :D

Sen kom jag hem, duschade och nu sitter jag här och skriver. Har till och med pratat med pappa och Axel, eftersom klockan var 6 i Sverige och 23 här. Det var roligt att få prata med dem också. :D Nu är klockan 24, och jag har skrivit klart, så nu ska jag gå och lägga mig. :) Godnatt! (eller godmorgon till Sverige) ;)

Kramkram!!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar